divendres, 3 de febrer de 2017

Campanya Casa Nostra, Casa Vostra

Casa nostra, casa vostra és una campanya que neix amb la voluntat de canviar la situació que viuen milers de persones migrants i desplaçades per força, dins i fora de la Unió Europea i que clama: Volem acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences. Però també volem acollir aquelles persones que ja són aquí i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna. A totes aquestes persones els volem dir: casa nostra és casa vostra.

Des de l’any 2000, més de 32.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mar Mediterrani. La Unió Europea ha restringit el pas de les persones fins a tancar fronteres i l’Estat espanyol que es va comprometre a rebre 10.772 persones refugiades en un termini de dos anys a hores d’ara no ho està complint.

Per tal de fer una crida a les institucions catalanes a actuar com reclama la ciutadania perquè Catalunya sigui terra d’acollida la campanya Casa nostra, casa vostra ha organitzat una Gran Recollida de Signatures a tot Catalunya durant aquest primer cap de setmana de febrer.

L'AMPA i l'Escola de Gironella ens hem afegit a aquesta iniciativa i us volem animar a participar-hi.

La recollida de signatures es farà als jardins de l'escola en els dies i els horaris següents:

Divendres 3 i dilluns 6 de febrer
d'1/4 d'1 a 3/4 d'1 del matí i d'1/4 de 5 a 3/4 de 5 de la tarda

Es pot  signar a partir dels 14 anys. Si algú vol fulls en blanc per recollir signatures ens ho pot demanar i us els farem arribar.

En aquest enllaç trobareu el Manifest de la Campanya i en aquest altre enllaç, la cançó Al País Blanc, realitzat des del Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell. El mestre Pau Casals també va ser un refugiat.